Какво е спандекс

- Sep 05, 2018-

Spandex е съкращение за полиуретаново влакно и е еластично влакно. Spandex обикновено се състои от множество нишки, обикновено 10D / корен. В момента има 15D / root или дори 20D / корен. Колкото е по-малко теоретичното число, толкова по-добра е еднаквото на лентата и толкова по-малък е шансът за припокриване на форми. DMAC на въртящия разтвор е вредно за черния дроб на човешкото тяло. Обикновено 10D / коренът съдържа 0,5 mg / kg, а 15D / коренът съдържа 0,7 mg / kg, което надвишава стандарта. При производството на Spandex трябва да се обърне специално внимание на напрежението на намотката, броя на цилиндрите, якостта на скъсване, удължаването при скъсване, степента на формоване, количеството на маслените, степента на еластично възстановяване и т.н. тъкане, особено в производството на плетене. Едностранната кърпа трябва да обръща повече внимание.


Основни характеристики

Преводът на "Spandex" на Spandex е вид еластично влакно, научното наименование "Полиуретан", съкратено (PU). Тя се нарича "Spandex" в континентален Китай. Той е силно еластичен и може да се простира 6 до 7 пъти. Въпреки това, тя бързо може да се върне в първоначалното си състояние с изчезването на напрежението. Неговата молекулна структура е подобна на верига, мека и разтеглива. Полиуретанът подобрява свойствата си, като се присъединява към твърдите сегменти. Еластичните влакна са разделени на две категории: едната е полиестерна верига; другият е полиетерна верига. Полиестерното еластично влакно има силна устойчивост на окисляване и маслена устойчивост; полиетерното еластично влакно има устойчивост на плесени и добър анти-перилен препарат.


Предимства при редактирането

Spandex е отличен в еластичността. Силата е 2 до 3 пъти по-висока от латексовата прежда, линейната плътност е по-фина и е по-устойчива на химическо разграждане. Spandex е подходящ за киселинна и алкална устойчивост, устойчивост на пот, устойчивост на морска вода, устойчивост на химическо чистене и устойчивост на износване.


Редактиране на синтетични влакна

Химично влакно се отнася до тези влакна, които са били химически обработени от естествени или синтетични високо полимери. Те могат да бъдат класифицирани в два вида: изкуствени влакна и синтетични влакна. Има два вида изкуствени влакна, а именно изкуствени целулозни влакна (като вискозни влакна, богати и силни влакна и т.н.) и изкуствени протеинови влакна (като соеви влакна, фъстъчено влакно и т.н.), докато синтетичните влакнестият лагер е сравнително голям, с полиестерни влакна (т.е. полиестер). ), полиамидно влакно (найлон 6, найлон 66 и т.н.), полиакрилонитрилно влакно (акрилно влакно), поливинилформално влакно (винил), полипропиленово влакно (полипропилен), поливинилхлоридно влакно (хлорирано влакно) Съставът съдържа повече от 85% от полиуретана. Търговските наименования са Lycra (САЩ, Обединеното кралство, Великобритания, Холандия, Канада, Бразилия), Neolon (Neolon, Япония), Doralan (Dorlastan, Германия). Изчакайте. На първо място, тя бе успешно проучена от Bayer в Германия през 1937 г. DuPont стартира индустриално производство през 1959 г. и сега продаде своя spandex индустрия в Koch Industries Group, с общ капацитет от около 100 000 тона. Глобалният капацитет за производство на спирала е около 600 000 тона, а производственият капацитет на Южна Корея Hyosung е около 120 000 тона, което го прави номер едно в света. Първата компания за производство на наркотици в Китай е фабриката Yantai Spandex, която започва производството през 1989 г. Сегашният производствен капацитет на Китай е около 350 000 тона, което го прави най-големият производител на spandex в света.


Съществуват две разновидности на спиндекс, едната е инкрустиран съполимер на ароматен диизоцианат и полиестерен сегмент, съдържащ хидроксилни групи (означен като полиестерна спиндекс), а другият е инкрустиран с ароматен диизоцианат и полиетерен сегмент, съдържащ хидроксилна група. Съполимер (означен като полиетерна пяна). Слабови влакна и еластични полиолефинови влакна и еластични композитни влакна са колективно наричани еластични влакна.