4 големи опасности за здравето без чорапи

- Sep 03, 2018-

1, увеличаване на риска от травми и инфекции


Босите крака носят обувки, за да излагат кожата на краката си до голяма степен, като често са наранени или ухапани от комари. Ако ходите повече, краката ще бъдат хеморагични; бактериите във въздуха ще се придържат към кожата и ако кожата има рани, това ще причини инфекция.


2, кожата е директно "слънчево изгаряне" от слънцето


Ултравиолетовите лъчи на слънце стимулират кожата, за да произведат голям брой окислителни свободни радикали, които разрушават кожните клетки и ускоряват образуването на меланин, което прави кожата пигментирана, груба, губи еластичност и намалява устойчивостта на кожата. Според някои данни, кожата на краката на босото сандали е директно изложена на слънцето, което увеличава риска от рак на кожата.


3, причинявайки кератоза на кожата и дерматит


Директният контакт между стъпалото и обувката е лесно да се направи роговия слой, като петата, петата и други подобни, колкото по-дълъг и по-дебел е роговият слой, което увеличава вероятността от възникване на слюнка, "скорпион" и "пиле око". В допълнение, някои хора носят обувки за дълго време, ходейки по стъпалата, пръстите на краката и т.н., а частите на триене на обувките са склонни към зачервяване, папули, мехури и други симптоми. Това е така, защото кожата е алергична към материалите на обувки като кожа и каучук. Контактен дерматит.


4, склонни към гъбични инфекции


Народните крака са склонни да се изпотят в горещи дни, носейки обувки, без да носят чорапи, особено носещи пластмасови сандали, маратонки и други дишащи обувки, така че кожата на краката да е директно напоена в пот, докато гъбата е в гореща и влажна среда , Изключително лесен за отглеждане, могат да възникнат гъбични инфекции на стъпалата.