Китайската чорапова индустрия показва нов начин на действие

- Sep 03, 2018-

80 партиди продукти, 6 партиди не са квалифицирани, а процентът на пробите е 92.5%. Наскоро резултатите от националния надзор и проверка на качеството на чорапите продукти, издадени от Генералната администрация за качествен надзор, инспекция и карантина, показаха, че общото ниво на качеството на чорапите в Китай е добро.


Съгласно изискванията на Техническите спецификации за основни технически стандарти за безопасност на текстилните продукти и съответните продуктови стандарти, вземането на проби се извършва на 10 позиции, като рН стойност, съдържание на формалдехид, устойчивост на цвета на водата, устойчивост на цвета към киселинно изпотяване и съдържание на влакна. Проверява се, неквалифицираните изделия съдържат предимно влакно и рН. Марка продукти като Хауърд, Gude Shuangyang, червен пипер, Cutout, Rickshaw, и Huabao бяха всички, че е безусловно.


"В тази област има няколко марки, които все още са относително стари. Смята се, че последните ползи не са добри. Качеството на чорапите не е квалифицирано. "Общо казано, няма голям проблем в качеството на нашите чорапи." Китайската плетена индустрия Генералният секретар на асоциацията Дзин Джин каза в интервю за този репортер, че в момента много производствени технологии в цялата текстилна промишленост в Китай са достигнали водещото ниво в света, а плетените продукти, включително чорапите, са в добро състояние и стандартите са сравнително перфектни. Налице е и регулиране на пазара.


Според статистиката, макар износът на текстил в Китай да не е бил добър през миналата година, износът на трикотажни изделия в 61-те категории трикотажни облекла в национален мащаб все още поддържа относително висок темп на растеж. Общият размер на износа на трикотажни изделия за годината е 5.58 милиарда щатски долара, с общо 12.396 милиарда двойки, съответно с 7.78% и 3.84%. Като малък аксесоар, чорапите, въпреки че принадлежат към консумативите, носени на краката, имат доста широк пазар.


Когато посетиха пазара, репортерът установи, че освен традиционните памучни чорапи все още има голям пазарен дял, като например чорапогащници, жакардови чорапи, чорапогащници, чорапи за дезодорант за мъже, антибактериални чорапи, здравни чорапи и успокояващи чорапи. И всички видове спортни чорапи и т.н. заемат определен пазар. С концепцията за опазване на здравето, зелената и околната среда, която постепенно придобива широко признание от страна на потребителите, се увеличават и новите изисквания за потреблението на чорапи.