Какво ще кажете да спите в чорапи през зимата?

- Feb 26, 2020-

Някои хора казват, че носенето на студени чорапи за сън е много полезно за съня, може да увеличи притока на кръв към краката и може да прехвърли топлината от сърцевината на тялото към краищата, така че тялото леко се охлажда и предизвиква сънливост. Американско проучване установи, че температурата на двата крака е тясно свързана с качеството на съня. Ако свалите чорапите си за сън, ще намалите температурата на краката си, което не е добре за насърчаване на съня. Затова се препоръчва след сваляне от леглото и лягане най-добре да носите чорапи, когато телесната температура в началото спадне, и дръжте краката си при сравнително висока температура, което е по-благоприятно за бързо заспиване и подобряване качество на съня.


Всъщност носенето на чорапи за сън е добре, но има и недостатъци. Спането в чорапи наистина може да ви помогне да се затоплите. Ако обаче краката ви са по-студени, се препоръчва да се грижите за тялото си, особено в диетата, тогава преди да си лягате всяка вечер, най-добре е да пукате краката си с гореща вода. Ще бъде много по-добре да се втурнете в леглото, докато краката ви са горещи, така че не е нужно да носите чорапи, за да спите. Следва кратко въведение към спането в чорапи.


Като цяло носенето на чорапи по време на сън не е благоприятно за кръвообращението и метаболизма на кожата. Сънят с чорапи причинява препятствие на дишането на краката. Освен това носенето на чорапи може лесно да причини бери-бери. Краката събират меридианите на цялото тяло, затова хората често казват „краката са студени, значи цялото тяло е студено“.


Накисването на краката с гореща вода преди лягане е практика, която много хора са свикнали да насърчават съня.

На какво трябва да обърна внимание, когато нося чорапи през зимата?


Първо, ако не се чувствате удобно да носите чорапи, не ги носете. Самото ни тяло има механизъм за подбор. Ако е добре за тялото, след период от време тялото автоматично ще го приеме, но не е добро за здравето, ще го отхвърли. С други думи, ако не се чувствате добре в носенето на чорапи няколко дни, не е необходимо да ги носите. Може би не трябва да се носи през нощта или може да е прекалено стегнат.


Второ, поради външни фактори трябва да носите комфорт.


Когато носите чорапи, несъмнено трябва да обърнете внимание на комфорта на краката си. Опитайте се да използвате памучни чорапи. Не носете статично електричество на краката си или не вържете краката си прекалено много. Това ще накара краката ви да се чувстват неудобно. Този дискомфорт ще ви потисне Периферните нерви затрудняват кръвообращението към краката. Ако продължавате да ходите през тесни чорапи, може да ви стане по-студено. Освен това е неудобно да се носи и влияе върху качеството на съня във времето.


Ако краката ви се потят много, не носете чорапи за сън


Всъщност нощта е най-доброто време за проветряване на краката. Ако се страхувате, че потта на краката ви ще се отрази на други хора или ще получите прекалено много пот върху чаршафите и покривала, не е добър избор да носите чорапи за една нощ. Потта на краката може да бъде обилна от влага, може да е тежко упражнение за мъже или по други причини. Не лекувайте симптомите, но не и първопричините.