Принципи за закупуване на спортни чорапи

- Aug 08, 2018-

Не можете да носите спортни обувки боси за всякакъв спорт, дори и да ходите 10 минути. Често след игра на топка или физическо възпитание се установи, че краката са изхабени от кръвта и освен възможността обувките да не са подходящи, е важно също да носят чорапите неправилно.


Първо, при избора на материали, трябва да изберете чиста памучна текстура. Чистият памучен материал е мек, абсорбира пот и се чувства удобно за носене, особено при излети. Недостатъкът е, че памучното влакно не е много мокро. След като памучното влакно е влажно, то е много бавно. Ако се провежда много дни в дъждовното лято, опитайте се да не носите памучни чорапи.


Второ, еластичността на спортните чорапи е по-добра. Добрите еластични чорапи няма да се плъзнат. Чорапите с лоша еластичност се агломерират след измиване, което кара чорапите да се деформират и частите да бъдат неравномерни. Хората ще усетят краката по време на тренировка. При закупуване на чорапи е необходимо да се види дали еластичните влакна на талията на чорапите (Ruokou) са счупени. Ако се счупят, те не трябва да се купуват.


Трето, спортните чорапи не са толкова дебели, колкото е възможно. Необходимо е да се реши дали изтъняването е дебело или не, в зависимост от конкретните обстоятелства. Най-общо казано, тези, които са склонни към изпотяване, трябва да изберат малко по-дебело; в противен случай изберете малко по-тънка. Някои спортове, като например бадминтон, чорапите са твърде дебели, за да повлияят на усещането за крака, така че купете по-тънка. Освен това, ако глезена е ранен, трябва да носите дебели чорапи, за да фиксирате и защитите глезена.


Четвърто, специалните предмети носят специализирани спортни чорапи. Носете специални чорапи, когато участвате в определени спортове. Някои високо устойчиви предмети, като футбол и чорапи, имат висока талия. Целта е да се защити телето. Тя не трябва да се пренебрегва по време на тренировка.