Продажбата на чорапи също може да бъде професионална

- Aug 17, 2018-

Въпреки че чорапите са незабележими малки стоки, доколкото те са професионални, ще има пазар. Въпреки че брутната печалба не е висока, а защото групите потребители са много големи, мъжете, жените и децата могат да бъдат потенциални потребители, така че те могат да бъдат и малки печалби, но бърз оборот. Освен това, в сравнение с продажбата на дрехи, прагът на магазина за чорапи е по-нисък, за разлика от стила и съвпадащите изисквания на дрехите, входът е относително бърз.


Повишено търсене на продукция


Говорейки за чорапи, това е една от основните ежедневни нужди. Според статистиката годишната продукция на китайския пазар за трикотаж надхвърля 13 милиарда двойки, а приходите от продажби достигат 50 милиарда юана, а годишният ръст е 8%.


Все пак, въпреки че има много видове чорапи на пазара, има много видове чорапи: върху текстурата, има найлон, кадифе, памук, сърцевина, вълна, коприна, вълна и др .; по модела има двойки чифтове чорапи, само ходилата на стъпалата Чорапогащи чорапи, чорапи с дълги и глезени; на функцията има деца, мода, спорт, свободно време, но повечето от тях са в супермаркети, търговски центрове, търговски центрове, малки магазини или спорадични продажби, има непълни кодове, разнообразие, не нови стилове и т.н. не е лесно да се намери продавач на чорапи с много разновидности. В резултат на това някои хора виждаха възможности за бизнес и отвориха магазин за чорапи, който е удобен за всички и намира начин за тях.


Монополната операция има врати


Госпожа Лин е собственик на магазин за чорапи. Нейният малък магазин може да бъде описан като "царството" на чорапите, което показва хиляди различни стилове на продуктите. От обикновените памучни чорапи до чорапи с пет пръста, копринени чорапи, карикатурни триизмерни чорапи, някои обикновено са редки в супермаркетите, молбите, материалите, модерните чорапи, могат да се намерят в нейните магазини. Освен това г-жа Лин не закача всички чорапи на рафтовете като традиционните търговски центрове. Вместо това тя взема някои проби със специални функции и ги разширява в двойка. Подреждането на "етапа на чорапите" по този начин бързо привлече вниманието на много хора.


По-рано, г-жа Лин имаше някои внесени чорапи от приятел, който се занимаваше с външнотърговска дейност. Тя усети, че платът е много добър и тя е по-удобна за носене. Тя установи, че в Китай има по-малко такива продукти, дори ако големите магазини понякога се продават. Цената на маркови чорапи, цената е най-малко тридесет или четиридесет юана, или дори няколко стотин долара. Освен това на пазара има много малко специализирани магазини, специализирани в средни и високи чорапи, а повечето от тях са малки сергии, които не са оформени мащаб. Г-жа Лин смята, че с подобряването на жизнения стандарт много хора, които имат високи изисквания за жизнен стандарт, имат покупателна способност и трябва да има възможности за бизнес. Така тя наема магазин в центъра на града и отваря магазин за чорапи от средата до върха.


Въпреки това, тъй като чорапите на г-жа Лин са външнотърговски стоки, цената е много по-висока от някои чорапи от нисък клас, така че обемът на продажбите на магазина не е задоволителен при първоначалното му отваряне. Така тя продаде 20 000 чифта чорапи на цена от 5 юана на чифт, привличайки повече клиенти, за да се опитат чорапи от висок клас. Този ход върши работа и 20 000 чифта чорапи се продават бързо, а броят на гостите нараства постепенно, а оборотът продължава да се покачва.


По мнение на г-жа Лин, продуктите от средния до висок клас обикновено имат определена целева група потребители, а възрастта на целевата клиентска група на нейния магазин за чорапи от средно до високо качество обикновено е над 30-годишна. Някои модни момичета също ще посещават малки магазини, но повечето от тях ще купуват само една или две двойки. Клиентите на възраст над 30 години обръщат повече внимание на качеството на продуктите, относително силната покупателна способност и дори закупуват стоки с повече от 100 юана наведнъж.


Бъдете предпазливи от сезонните рискове


Понастоящем материалът на обществото е изключително богат и "изящният" е популярен. Много потребители се стремят към индивидуалност и качество. Ако търговците могат да направят определена позиция, те ще печелят пари. На пазара хората могат да намерят ежедневни дребни дрехи като шапки, гребени, чехли и т.н., и са открили специални магазини. И на "чорапите" да похарчите малко усилие, ефектът не е обикновен.


За да се постигне по-голяма печалба в магазина за чорапи, в допълнение към маршрута от висок клас като г-жа Лин, най-добре е да бъдете "професионални", т.е. да позволите на потребителите да купят всички чорапи, които искат да купят в една и съща чорап магазин. С други думи, това е да се предостави на потребителите "едно гише" за пазаруване, което да купуват чорапи за себе си, да ги купуват за своите дъщери или синове и да ги вземат за своите съпрузи.


В допълнение, цената на чорапите е много важна. Чорапите са малки стоки, първоначалната печалба не е висока, продажбите са твърде скъпи, никой не купува, продава ниско и не печели пари. Хората често се използват за договаряне, така че цените на дребно са трудни за контрол. Ако цената е произволно предложена, клиентът може да се пазари по всяко време и е трудно да се възползва от оборота на деня. Най-добре е да маркирате цената до всеки тип чорапи. Тази цена трябва да бъде умерена и да се опита да не предлага на клиентите възможността да се пазарят. Например, можете да посочите думите от 10 юана / 3 чифта или 15 юана / 2 двойки и други привидно промоционални и да информирате клиентите, че магазинът не може да се противопостави. По този начин клиентите, които са оптимисти за качеството, няма да купуват, защото не могат да си позволят да плащат, стига цената да не е по-скъпа от другите места, потребителите са по-склонни да приемат.


Ключовият момент е да се отбележи, че чорапите са циклични и рисковете могат да бъдат в бъдеще. Например, когато магазинът е отворен през зимата, чорапите са горещи и продажбите могат да продължат да се покачват. Но през лятото извън сезона продажбите могат да се свият рязко, затова операторите трябва да вземат под внимание факторите за сезонно изкупуване. За да разрешите проблема, може да поискате да коригирате стоките в зависимост от ситуацията извън сезона, като например продажбата на бельо за външна търговия, защото бельото и чорапите са грубо класифицирани в една категория, така че магазинът може да донесе малък брой добро мъжко и женско външно търговско бельо, което може да увеличи магазина. Доходи, но не твърде много, за да купуват, в противен случай не е достатъчно професионално.