Чорапи резултатите пазарно проучване най-чорапи съдържат формалдехид

- Aug 22, 2018-

Незабележително чорапи може да скрие здравните проблеми на "кошница". По повод на "3·15 Международен ден за правата на потребителите" последните резултати от изследванията освободен от асоциация на потребителите Китай даде много хора аларма. Сред 52 примерни мостри почти 70 % от чорапи са сериозно носи, и устойчивост на цвета на няколко марки е само най-ниското ниво на първи клас. В същото време, ароматни амини, съдържащо канцерогени, крокодил, Пиер Карден, Qipirang, Xtep, Li Ning също са били открити. И други марки чорапи са в "черния списък".

За първи път на пазара за чорапи е много голяма.

"Това е нашата първа голяма докосване на пазара на чорапи. Аз не се очаква проблемът да бъде толкова сериозен." В едно интервю с репортер на "Живот времена" Уан Qianhu, директор на отдела за потребителя ориентиране на Китай потребителите асоциация, заяви, че последните потребителска асоциация за 52 марки чорапи бяха сравнени и тествани, главно включително спорт чорапи и памучен пот чорапи. За да възстановите напълно целия процес на потребителски покупка и употреба, персоналът като потребител в 16 големи и средни търговски центрове, супермаркети, франчайз магазини, малки пазари и други чорапи продажби места в Пекин и Тяндзин да купи чорапи. От 10 юана до четири двойки до 180 юана чорапи един чифт, включително високо, средно и ниско.

"Сега чорапи не наистина са износени, и те са износени в един ден или два." "Чорапи, които се продават на пазара са прекалено стегнат и глезените са отпечатани"... В "Живот Таймс" репортерите на 40 потребители в случайни проучване, проведено от хората повечето хора издават такива жалби. Песента Ян, мениджър продажби на софтуерна компания, каза пред репортери: "Аз често тичам бизнес извън и носят чорапи за специални разходи, така че аз обикновено купуват 10 юана за три двойки. Не е жалко да го носят. Но аз бях потен човек. Купих чорапи не са дишащи, така краката стават миризлива. Аз не смея да се свали обувките ми, когато отида в домове на други хора."

Според проучване от репортери китайци не обръщат внимание на облечен чорапи. Само 10 % от анкетираните ще избере марка чорапи. Много хора мислят, че това е по-добре да си купя един чифт добри чорапи отколкото да ги купуват.

"Въпреки че цената на чорапи на пазара е стотици пъти различни, качество и цена не са пропорционални." Уан Qianhu каза пред репортери, че в теста открили, че чорапи, които са били открити да имат качеството проблеми дори включени крокодил мъжки чорапи, чорапи на Пиер Карден джентълмен. , седем вълци, Xtep, Li Ning мъжки спортни чорапи и други марки запознат с хората. Сред чорапи, които участваха в сравнителните експеримент 34 проби са незадоволителни износоустойчивост и някои проби са имали само най-ниското ниво на устойчивост на цвета който сериозно засегнати носенето, и няколко проби са открити дори да съдържа канцерогенност на човешкото тяло. Ароматни амини.

Четири здравни проблеми в чорапи

"Въпреки че е само поддържаща роля, ако носите неквалифицирано чорапи всеки ден, това е равно на"засилване"невидим здравето убиец под краката си." Уан Qianhu каза, че следните проблеми са основно се среща в проверката на място.

Не носене. "Някои чорапи имат дупки веднъж или два пъти. Всеки мисли, че това е причинено от неправилно облечен. В действителност това показва, че устойчивостта на износване на чорапи не е квалифициран." Уан Jianming, директор на мълния инженерни преподавателски и изследователски секция на Пекин облекло технологичен институт, заяви, че чорапи необходимостта високо-съдържание влакна се добавят към важни части, като пръстите на краката и токчета и по-научно тъкане Процесът се използва за осигуряване на устойчивост на износване. Повече от половината от пробите, тествани в този тест са бедни износоустойчивост. Уан Qianhu каза че чорапи с бедните износоустойчивост често използват нискокачествени материали, които не са само лесен за носене, но също така могат да носят краката.

Цветно избледняване е сериозно. Устойчивост на цвета на чорапите също е важен индикатор за това дали са квалифицирани чорапи. Според регламентите устойчивост на цвета на чорапите трябва да достигне 4, тоест, цветът няма да падне. Обаче в този тест, цвят устойчивостта показатели на множество проби са неквалифицирани, а някои дори класирана ниво 1. "Ниво 1 е когато се вземат парче от бели дрехи и такива тъмни чорапи и измиване заедно, цвета на последните два елемента ще стане неразличими." Уан Jianming каза.

Уан Qianhu каза, че проблемът, причинени от загубата на чорапи не е само замърсяването на други дрехи, но и добавяне на различни багрила, спомагателни и други довършителни агенти в отпечатването и боядисване и довършителни работи на текстилни изделия. Тези химикали ще съдържа повече или по-малко или произвежда вещества, вредни за човешкото тяло.

Формалдехид и ароматни амини превъзхожда стандарта. В теста мъжки памучни чорапи, произведени от Гуанджоу Aibi здраве текстилни Co., Ltd. установени ароматни амини, които са канцерогенни за човешкото тяло и измерената стойност е 3,5 пъти по-висока от стандартната гранична стойност. Според процеса производителят трябва да напълно да измие чорапи преди напускането си на фабриката. Тъй като голяма част от алкални-съдържащи вещества се използват през целия процес на производство, чорапи, които не са достатъчно добре почистени ще бъдат открити с високо pH. Формалдехид и алкални може да предизвика някои увреждане на кожата, като например алергии и възпаления.

Уан Pingyu, декан на училището на науката в Пекин университет по химични технологии, заяви, че формалдехид се появява в чорапи, далеч по-страшна от дрехи. Това е защото на потните жлези, кръвоносните съдове и нервната система на човешкия крак са много добре развити. Когато стъпалото изхвърляния някои телесни течности, тези телесни течности може да доведе до разпадане на багрилото. В допълнение вредни вещества в чорапи не са лесни за разпространение и също така ще натърквам срещу краката да се увеличи въздействието върху кожата.