Произходът и класификацията на чорапите

- Apr 16, 2018-

Древните чорапи са известни като "обувки" или "обувки за крака" и са се развили в сегашната форма на чорапи през хилядолетия на еволюцията.

Жените в древния римски град обвиха фини ленти на краката и краката си. Кожусите бяха най-примитивните чорапи. До средата на Средновековието този вид "чорапи" стана популярен в Европа, но вместо фини колани бяха използвани кърпи. През 16 век испанците започнали да отделят чорапите от панталоните си и започнали да плетат чорапи чрез плетене. Британец Ли, У. (WilliamLee) изобретил своето изследване върху плетене на машини чрез ръчно плетене на жена си. През 1589 той изобретява първата машина за плетене на ръка в света за тъкане на вълнени панталони. През 1598 г. тя е преработена в плетачна машина, която може да произвежда по-фини чорапи. Скоро французинът Фурние започна производството на чорапи в Лион. Едва до средата на 17-ти век се произвеждат памучни чорапи. След изобретяването на найлон от DuPont през 1938 г., първата партида от найлонови чорапи е пусната на пазара през същата година. Оттогава на пазара на чорапи е настъпила пълна промяна. Найлонови чорапи станаха популярни и популярни. Европейската мода е закъсняла, докато първата партида от найлонови чорапи официално стартира през 1945 г. Според изследването най-примитивните чорапи се появяват в китайската династия Ся (21-ви до 17-ти век пр. Хр.), Която е и създател на модерните чорапи. В книгата "Уен Зи" има фразата "Царят на Литературния Цар, катедра" Чорапи ", се отнася до групата на чорапите на Джоу Венванг. От гледна точка на двете двойки коленични чорапи, открити от Гробницата на династията на Запада Хан в Мауангуджи в Чанша, те бяха направени с помощта на шивашка шивачка, зашита до краката и гърба, а дъното беше безпроблемно , Чорапите са отворени отзад и жартиерите са прикрепени към отвора. Броят чорапи е 23см и 23.4см. Чорапите са с височина 21 см и височина 22,5 см. Може да се види, че процесът на шиене на чорапи в Китай е бил поне 2000 години, много по-рано, отколкото в Европа, и може да се каже, че появата на чорапи е на първо място в Китай.

Има много видове чорапи, според дължината на чорапи, чорапогащи, чорапи и чорапи; Чорапи за мъже, женски чорапи и детски чорапи. Чорапите се организират от чорапи, чорапи и чорапи. Чорапите са чорапи, чорапи и гръб, както и чорапи. Ролята на чорапите е да пазят краищата на чорапите от излизане и прилепване към краката. Основните параметри на чорапите са 5: чорапи, чорапи, обща дължина, дължина и височина. Спецификациите на чорапите са означени с чорапите, а чорапите са базирани на действителната дължина на чорапите, така че знаейки, че имате дълъг крак, ви позволява да си купите добре монтиран чорап. Въпреки това, поради различните суровини, използвани в чорапи, тя също е различна в серията чорапи. Сред тях еластичните найлонови чорапи имат разлика от 2 см за дъното на чорапа и 1 чорапи за памучни чорапи, найлонови чорапи и смесени чорапи.