Чорапи Музеят събира Джаксън чорапи

- Aug 16, 2018-

Има много странни музеи, но сте виждали музей, който събира "миризливи чорапи"? Днес на първия чорап музей в Китай, музея на Chuancheng чорапи, бе официално открита в Huashi град, Jiangyin. Според докладите музея е събрала близо 10 000 чифта чорапи от династията Цин в настоящето, и най-скъпите чифт чорапи е достигнал цена от 100 000 щатски долара. Има толкова много редки неща, за да се види в музея на чорапи? Вчера репортер е достатъчно късмет да влязат в чорапи музей преди откриването на музея.
В Китай първата чорап музей


Вчера репортер намерени на чорапи музей на входа на Jiangyin Huashi парк живописно място. Това е двуетажна сграда със сини тухли и черен плочки.


"Нашият музей е първият музей чорап в страната, се потвърждава от Китай чорапи асоциация." Лиу Guomeng, куратор на музея, гордо каза репортер, че Музеят на Chuancheng чорапи бяха инвестирани от повече от 5 милиона юана в животновъдната дружество в Jiangyin. Общата площ на целия музей е повече от 3000 квадратни метра. Тя е разделена на горна и Долна подове. Той има седем секции, включително цялостна изложба и знаменитост колекция. Тя събира близо 10 000 чифта чорапи от всички краища на света от династия Цин в настоящето и expounds на историята и културата на чорапи развитие.
Най-скъпите чорапи са на Джаксън
Чорапи в музея на чорапи са естествено чорапи, и всяка двойка има своя собствена история зад него.


Според Лиу Guomeng на най-скъпите чифт чорапи в музея на чорапи е чифт блестящи класически бели чорапи, че Майкъл Джексън премина на концерта през 1988 година.


Чифт чорапи е търг върна миналата година в музей в САЩ на цена от $100,000.


Най-старият чорап в музея е чорап изтъкана от на света първия трикотаж машина, която е била около продължение на повече от 400 години.


Интересното е, че когато британците изобретил първата машина за трикотаж и трикотаж чертежи в света, на кралица Елизабет в момента се разглежда като държавна тайна. Но никой не очакваше, че чертежите са били откраднати от френските шпионин и по-късно се олюля от частни колекционери. Днес тази рисунка стана колекцията на музея Чуан чорап.
Чорапи се използва за висок клас подарък
След откриването на музея на чорапи, Лиу Guomeng каза, че за да нека повече хора знаят историята на чорапи, те първоначално счита отворена форма на музея безплатно. Гражданите и туристически агенции, които искат да посетят музея на чорапи трябва да си запиша предварително да събира билети. Музеят може да приеме само до 1000 души на ден. "


"Не гледам на текущата чорапи, но малко хора знаят, че чорапи винаги са били лукс в древни времена."


Лиу Guomeng каза пред репортери, че историята на чорапи е много интересно. Преди да се яви на света първата машина за трико, само личности могат да си позволят чорапи и чорапи са били често се дава като висок клас подаръци на роднини и приятели. От времето на император Hanzhao имало "предложено в леля". В периода на трите царства, Као жи отиде баща му Цао да "даде почит чорапи", докато чорап Подаръчна кутия опаковка в Китай е много красива. Дължината на чорапи се е развило в дългата река на историята. На първо място чорап е обикновено 30 сантиметра. Когато тя е в Китай, тя е повлиян от западната култура. Чорапи чорапи започва да расте дълга, след като достигна 60 см, и сега, чорапи дължината е по-богат, най-краткият е само десетина сантиметра, а най-дългата чорапи са повече от 1 метър.