Видове спортни чорапи

- Aug 08, 2018-

Носете различни спортни обувки, когато извършвате различни спортове. По същия начин чорапите трябва да съвпадат. Носенето на подходящи спортни чорапи по време на тренировка също ще намали спортните наранявания. По-долу са някои от спортните чорапи, които сега са по-популярни:


Йога чорапи

Йога упражненията се фокусират главно върху гъвкавост, баланс и някои трудни движения и като цяло практикуват боси, така че избора на чорапи е особено важен. Дъното на чорапите за йога е с гумен противоплъзгащ дизайн и специални противоплъзгащи се чорапи, което не само помага на практикуващите йога да не се подхлъзват и да се подпират по време на движението, но също така ефективно защитават безопасността на йога практикуващите. И с помощта на йога-специфични чорапи, много практикуващи йога могат лесно да овладеят някои от най-важните неща за йога, като увеличат ефекта от практиката на йога и реколтата.

Възможно е да има ситуации и в практиката йога: практикуващият йога се изпотява, докато практикува бос. В резултат на това пода или публичните рогозки за йога са много нехигиенични, така че използването на йога чорапи не само може ефективно да поддържа собствена хигиена, но и да поддържа общественото здраве.


Работещи чорапи

Течащите чорапи са предназначени за бегачи, които търсят фини дишащи тичащи чорапи. Днес високопроизводителните чорапи не само поддържат краката си сухи и удобни, но и действат като възглавници и поддържат краката ви. Работещите чорапи осигуряват поддръжка и предотвратяват изплъзване. Най-важното е да се уверите, че купувате правилния размер, което ще предотврати прекалено затягане и прекалено насипно състояние, за да причини поява на мехури.

Течещите чорапи имат следните три основни характеристики:

Човек трябва да бъде дишащ, фините чорапи осигуряват добра дишане; дишащата мрежа улеснява изпотяването;

Втората поддържаща еластична лента в средата на крака, за да се осигури стабилността на чорапите при движение;

Трето, антифрикционните плоски шевове на пръстите предотвратяват триенето и зачервяването.


Ски чорапи

Спортът на ските е станал все по-популярен и приет и обичан от всички. Този екстремен спорт се характеризира с бърза скорост и стръмен склон. Лесно е да застанете в скоростното кънки, особено на глезена е много лесно да се нарани, така че е необходимо да изберете един чифт подходящи ски чорапи.

Специалните чорапи за ски трябва да се носят по време на ски, но могат да се използват и общи дълги спортни чорапи (плюс баскетболни чорапи, бейзбол и меки чорапи). Чорапите са подходящи само за неспирни времена, главно защото ски обувките са с високо качество, чорапите са твърде ниски, кожата е в пряк контакт с ботушите за снегоходки и е лесно да се предизвика оток и болка поради триене , Трябва само да носите чифт чорапи при ски, освен ако обувките са малко по-големи, можете да добавите още чорапи, които да се коригират, защото чорапите се носят твърде много, понякога засягайки усещането за ски.

Ски чорапите трябва да избират висока талия и добра еластичност. Тя не трябва да е твърде дебела, за да се осигури гъвкавост на упражненията.


Баскетболни чорапи

Баскетболните чорапи са разделени на висока талия и ниска талия. Използването на чорапи на баскетболното игрище е много различно от това на футболното игрище: футболистът винаги има дълги чорапи и колене. Това предпазва телето от кокалите. Баскетболните чорапи също имат ефект на плътно прилепване на телето мускулите. Това не е толкова голямо, колкото футболните чорапи. Също така може да се каже, че психологическите фактори, които чорапите на баскетболното игрище носят на играчите, са по-големи от физическите фактори. Много играчи вярват, че телето е по-уязвимо, след като е строго опакован, а всъщност въздействието е незначително и почти незначително.