Какво е добър материал за чорапи

- Aug 03, 2018-

1, най-познатите чорапи материал чорапи: памук (памук)

Обикновено всички обичаме да носят чисти памучни чорапи, но памукът е 100% памук? Отговорът от експерта на чорапите е не. Ако съставът на чифт чорапи е 100% памук, тогава чифтовете чорапи са памук. Обикновено чорапите с над 75% памук могат да се наричат памучни чорапи, а чорапи с 85% памук са много висококачествени памучни чорапи.

Недостатъците на памучните тъкани не са устойчиви на слънчева светлина, леки до жълти, лоша еластичност, лесна за бръчка, мана и устойчивост на абразия. Ето защо памучните чорапи трябва да добавят някои функционални влакна, за да поддържат еластичността, устойчивостта и комфорта на чорапите. Спандекс, найлон, акрил, полиестер и др. Са много често срещани функционални влакна. Чорапи, които не съдържат тези функционални влакна, не са добри чорапи.

Памучен памучен памук (памучен памук)

Комбинираният памук е дълъг, чист памук, оставен от машината, наречена комби, за да се отстранят по-късите влакна от обикновените влакна. Поради отстраняването на късите памучни влакна и други влакнести примеси, памучната прежда, изтъкана от пениран памук, е по-фина и крайният продукт има по-гладка и по-удобна ръка, което е по-добро качество в памука.

Мерцеризиран памук

Мерцеризираният памук е памучно влакно, получено чрез подлагане на обикновени памучни влакна на процес на мерсеризиране в концентриран алкален разтвор. Съгласно предпоставката, че изпълнението на други физически индекси не се променя, този вид памучно влакно има по-добър блясък от обикновените памучни влакна и е сравнително лъскава. Тя е като копринена композиция, се чувства по-луксозна и е по-малко склонена към бръчки. Материалът на мерсеризирания памук често се вижда в тънки чорапи през лятото.


2 топло чорапи, отличен материал: вълна (вълна)

Вълна е друга обща чорап. Вълна чорапи се характеризира с отлична топлина, но относително скъпо. Това не е много полезно за обща работа, но е добър избор за домашни чорапи в стая без отопление. Вълнените чорапи имат добра топлина и добър ефект против мирис, но абсорбцията на влагата от чорапи от вълна не е неограничен, а потните крака не са подходящи за носене на вълнени чорапи. По-ниските чорапи от вълна също са лесни за пилинг.


3, чорапите трябва да бъдат материал материал състав: spandex (Spandex)

Spandex е известен като еластични влакна. Има висока еластичност и силна разтегливост. Продължителността му на протягане може да достигне 5-7 пъти повече от тази на фибрилите. Текстилните продукти, добавени със спандекс, могат да поддържат оригиналния контур. Съставът на чорапите трябва да съдържа спандекс, за да се направят чорапите еластични и прибиращи се, по-лесно да се носят и да се направят чорапите по-близо до крака, точно както банският може да бъде плътно увит в стъпките, за да не се изплъзне. Така че спандексът е почти задължителен за всички чорапи.

Ликра е всъщност спиндекс влакно. В условията на миряни, Lycra е spandex и spandex е Lycra.

За разлика от конвенционалните еластични влакна Lycra има участък до 500% и може бавно да се върне в оригиналната си форма. Това означава, че влакното може да се опъне много лесно, но може да се прикрепи към повърхността на човешкото тяло, след като бъде възстановено, и обвързващата сила с човешкото тяло е малка. Ликра влакна може да се използва с всякакви тъкани, включително вълна, коноп, коприна и памук, за да се увеличи прилягането на плата, еластичността и свободните естествени характеристики. Освен това, за разлика от повечето прежди от шпандекс, Ликра има специална химическа структура, която не израства в уплътнена с мокри помещения пространство след мокра вода.

Ликра е известна като "приятелско" влакно, не само защото може да бъде съчетано добре с естествени и синтетични влакна, но и да увеличи комфорта, удобството, свободата и дълголетието на тъканта или дрехата.


4, чорапи и памучни чорапи са неразделни от материала тъкан: найлон (Jinlun / Полиамид)

Найлонът е името на синтетично влакно с китайски характеристики, а хората са по-запознати с друго име - найлон. Научното наименование на найлон се нарича полиамидно влакно. Найлонът е сходна по своята същност с найлон, и е най-устойчив на износване и най-силен синтетични влакна. Теглото е много леко и еластичността е добра. Добавянето на найлон към чорапите може да поддържа висока якост и еластичност. Найлонът е основният материал за почти всички чорапи (или варикозни чорапи). Обърнете внимание, че D в чорапите за костюми се отнася до плътността на текстила, обикновено колкото по-голямо е числото, толкова по-голяма е дебелината и налягането. По здравословни причини дългите чорапи с високи номера D не бива да се носят дълго време.

найлон

Найлонът е разработен от американски учен Кародърс и изследователски екип под негово ръководство. Това е първото синтетично влакно в света. Появата на найлон прави текста да изглежда нов. Неговият синтез е основен пробив в индустрията на синтетичните влакна. Важен момент в полимерната химия.

Акрил / акрил

Акрил е името на интернационализацията. Акрилно влакно е името на полиакрилонитрила в Китай. Тя е мека, лека и топла. Тя се нарича "изкуствена вълна". Теглото му е 10% по-лека от вълната, но силата му е два пъти. мнозина. Акрилните влакна няма да бъдат мухлясали, нито пък ще бъдат изядени от червеи. Също така е два пъти по-устойчив на слънчева светлина като вълна и 10 пъти по-голям от памука. През 70-те и 80-те години "експандираната вълна", използвана от жените на юг, е акрилна. Плюшките, наречени акрил, са особено меки и меки и всички те са обичани от хората по онова време. Акрилното растение обаче има много голямо неблагоприятно въздействие: е лесно да се напълва, а устойчивостта на износване е лошо. Добавянето на акрил към тъканта е да се насладите на леката и мека топлина. Всъщност влакната, смесени с акрилова и кашмирна вълна, се наричат също нитрил от вълна. Също така е много популярен сорт вълна през 70-те и 80-те години, защото акрилът и вълната имат отлични топлоизолационни свойства.

Трудно е да си представим, че чорапите за вани и дрехи са изработени от акрил. Най-голямата разлика е, че ваната е изработена от акрилен материал, а чорапите за дрехи са изработени от акрилни влакна, като топла чорапогащник през пролетта и есента.

полипропилен

Полипропиленът е наименование с китайски характеристики и всъщност то трябва да е полипропиленово влакно, така че се нарича полипропилен. Най-голямото нещо за полипропилен е светлината, но собствената му хигроскопичност е много слаба и почти нехигроскопична, така че възвръщането на влагата е близо до нула. Неговият ефект на извличане обаче е доста силен, той може да прехвърля водни пари през влакната в тъканта, което означава, че чорапите, съдържащи полипропиленови компоненти, имат много силна функция на потта. Освен това, тъй като силата на полипропилена е много висока, устойчиво на абразия и устойчивост на опън, често се вижда в спортните чорапи, че съдържа полипропилен.

Полиестер / Polyster

В сравнение с естествените влакна, полиестерът има добра еластичност и обемност, а изтъканите чорапи са по-леки. В миналото хората често носят хладни ризи, за да се насладят на своята тънкост. Въпреки това, полиестерът има ниско съдържание на вода, лоша пропускливост на газ, лоша багрило, лесно накисване и лесно оцветяване.


5, рециклирано влакно с вискоза (вискозен район)

Това също е много често срещан влакнест компонент и също е обичайно при някои състави от вълна. Той може да се види и на етикета на някои чорапи. Всъщност това е вискозно влакно. Изразите на търговците често не са съвместими. Например, вискозитетът, ледената коприна и така нататък се отнасят до едно и също нещо. Не мислете, че вискозата е неприроден продукт. Фактически, вискозните влакна са влакно, произведено от памук или други естествени влакна. Тя се характеризира с мекота и елегантност. Добавянето на вискоза към тъканите може да направи ръката да се чувства по-гладка и тъканта да е блестяща. Тъй като вискозата е произведена от естествени влакна, името и характеристиките на вискозата, произведена от различни естествени влакна, са различни.

Tencel

Tencel е всъщност вид вискозно влакно, а самата Лейка е търговско име на спандекс. Това е търговското наименование на влакно Lyocell, произведено от Acocdis Company на Обединеното кралство и е регистрирано като Tencel в Китай.

Бамбукови влакна (бамбукови влакна)

Бамбукови влакна също са вискозни влакна. Суровината от бамбукови влакна идва от бамбук. Тъй като регенерирането на бамбук е много по-бързо от дървото, то е по-екологосъобразно в съвременното индустриализирано производство. Бамбуковото влакно е също меко и елегантно и има удобно усещане за ръце и не може да се носи, абсорбира, бързо изсушава и диша. Тя се отличава от памук, дърво и други вискозни влакна, тъй като има добри антибактериални свойства и ефекти върху здравето. Бамбуковото влакно съдържа антибактериално вещество, наречено "бамбук", което има естествени антибактериални, анти-акари и дезодоранти свойства. В допълнение, ултравиолетовата пропускливост на бамбуковите влакна е 0,6%, което е 41,6 пъти по-голямо от това на памука. Много е добро. Суровина за тъкани с UV устойчивост.

Антиоксидантните съединения в бамбука могат ефективно да отстранят свободните радикали от организма и да имат анти-стареене биологични ефекти. Съдържа разнообразие от есенциални аминокиселини, а бамбуковата целулоза, бамбук гъста, пектинът има ефект на овлажняване на кожата и против умора; може да увеличи кръвообращението на микроциркулацията на човешкото тяло, да активира тъканните клетки и да направи човешкото тяло затоплящ ефект, който може да бъде ефективен Регулира нервната система и изчиства меридианите, за да подобри качеството на съня.

модален

Текстилни влакна, принадлежащи към категорията вискоза. Разработено от компанията Lenzing. Европейският евкалипт се бие и се върти. Той е 100% естествен и може да бъде естествено разграден и безвреден за околната среда и човешкото тяло. Материята, обработена с памук и полиестер, предене с модални влакна има копринен блясък, добро покритие, мека и гладка ръкава. Добавянето на мода към съставките на чорапите прави чорапите по-меки и по-удобни и също е много популярен текстил през последните години.